Road to Cluj CX: Ziua 13 – “Fullgas” cu Mura Istvan !



Servus !

Ziua 13 din 20 este aici !

Ieri am facut un antrenament “aproape” intens, mai mult am povestit despre puls mediu 198 si nivelul nostru sportiv. Vezi ce am facut ieri aici.

Astazi in schimb voi face un antrenament mai sustinut timp de 1 ora si 30 de minute, la un puls mediu de 80%. Ideea este de usoara simulare a unei competitii de Ciclocross, unde o ora esti pe baterii Duracell. Pentru ca am scris in repetate randuri despre valori ale pulsului in celelalte articole si in principal toate antrenamentele noastre se bazeaza pe puls, am postat prima poza de sus cu zonele de puls pentru ca tu sa ai o idee despre ce vorbim. Iti recomand sa o salvezi.

Cand treci la nivelul profesionistilor, vei face antrenamente in functie de Watti.

Pana atunci, in articolul de astazi, stam de vorba cu un nou invitat: Mura István Zoltán, de la Carcover Racing Team, care ne spune 2-3 vorbe despre subiectul acestui sir de articole (Ciclocross):

Mura István:

“Concursurile de CX nu au fost intre obiectivele mele, dar consider o metoda faina si eficienta de a te tine in priza asa la sfarsit de sezon si de a te motiva sa pedalezi in conditiile de iarna salvand cat mai mult din forma ta de acest an pentru sezonul viitor.  Evident pentru o cursa de o ora iti trebuie cateva antrenamente specifice, diferite de ceea ce ai facut intregul an unde te-ai pregatit pentru curse de 2-3 sau chiar 4-5 ore. Dupa experientele mele pentru a valorifica watii din picioare pe langa forta si viteza la care trebuie lucrat in continuare eu consider un lucrut foarte important si tehnica de CX . Inteleg prin asta sa recunosti in timpul cursei unde poti depasi, unde te poti recupera, unde te poti hidrata, unde cu ce rapoarte poti rula, si bine inteles tehnicile de mount-dismount, bunnyhop, cornering in conditii ud si uscat etc. Greselile pe care le poti face in timpul unui concurs de CX sunt scumpe, datorita timpului scurt pe care il ai la dispozitie. Poate ai avea picioare sa revii dar nu mai ai timp.  Deci daca te pregatesti pentru curse de CX eu recomand sa faci majoritatea antrenamentelor pe bita de CX pe teren de CX si in conditii de CX!
Urmatorul antrenament te va ajuta sa cresti in viteza si sa te obisnuiesti cu accelerarile si ruperile de ritm specifice curselor de CX.

Incalzire 30min – asta poti face pe drum, pana cand ajungi la fata locului in zona 1 – 2
Apoi 15X:
     Interval de 20sec – ‘’fullgas’’ dai cat poti, fara zone de HR sau Power, eu de obicei fac pe urcari mai scurte
     Recuperare 3min – rulaj pe intensitate mica, cu cateva repetitii de mount-dismount, bunnyhop, pe portiuni mai tehnice, noroi, nisip etc

Dupa 15 astfel de intervale urmeaza o recuperare de 20min – rulaj (pana acasa) in zona 2 – 1. “

Multumim pentru exemplul tau Istvan ! Spor la antrenament iti urez si ne vedem la Cluj ! 🙂

Mai departe vezi:

 

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns