Cot la cot la Gugulan MTB & RUN Caransebes pana in ultimul metru 😍

Gugulan MTB & RUN Caransebes este unul din evenimentele cu care incepe calendarul competitional in fiecare sezon. Nu este mare, nu aduna mii de oameni la start, este doar potrivit si este acasa, la noi in Banat !

Propulsat la a 3-a editie in acest an de o doamna puternica, care se afla in spatele, dar si la microfonul acestei competitii si pe care o felicitam pentru perseverenta, putere si curaj. Femeile organizatoare de competitii merita tot respectul si admiratia. Doar ele stiu prin ce trec.

In plus de asta, vremea a jucat un rol decisiv pentru mai multe competitii din tara in acelasi weekend, insa la Gugulan MTB & RUN Caransebes am fost norocosi, iar soarele a tinut cu noi. A fost uscat de la inceput pana la final.

Gugulan MTB & RUN Caransebes

A fost a 3-a participare si pentru mine. Am fost alaturi de cand s-a nascut aceasta competitie.

La prima participare am fost bucuros sa impart podiumul cu colegul meu de echipa Raul Sinza:

La a 2-a participare am incheiat din nou pe locul 3 la general dupa Paul Muntean si Gaita Madalin intr-un an foarte ciudat (2021) si cu minim de antrenament.

Nu ma laud cu prea mult antrenament nici anul acesta, dar acest final de sezon ma prinde intr-o forma bunicica, dar usor obosit. In saptamana dinaintea competitiei tocmai incheiam un concediu activ despre care merita sa scriu cateva articole cand gasesc timp, dar pe scurt am acumulat 9000 de metri diferenta de nivel in vreo 2-300 km in o saptamana si jumatate inainte de concurs. Surprinzator oboseala nu isi facuse inca efectul, urma sa ma resimt in zilele urmatoare.

Revenind la concurs, am avut in meniu 36 de km cu 1000 si ceva diferenta de nivel. Un traseu jucaus si foarte placut. Inca de pe prima urcare compania a fost consistenta: aprox 6-8 oameni. Pe a 2-a urcare am mai ramas doar 3 care am continuat pana la finalul ei cand am reusit sa ma desprind fara sa imi propun acest lucru. Vazandu-ma in fruntea cursei, am continuat si am inceput a 3-a urcare cu 30 m avans care s-au marit si mai mult, cu cat era mai lunga urcarea. Iar in varf am ajuns singur cu urmaritori la mai putin de 1 minut.

Gugulan MTB & RUN Caransebes

Am inceput increzator coborarea si a decurs bine pana cand am avut parte de 2 poticneli in alegerea traseului corect la 2 intersectii intrucat vedeam marcajele dar nu imi era clar incotro indica decat dupa ce incetineam considerabil, iar aceste opriri, mutari si porniri din nou au diminuat tot avansul castigat cu greu. Astfel am ajuns la finish impreuna cu Paul Muntean, cu care ne-am duelat frumos la un photo finish sprint pe care l-a castigat in ultimul metru 😀 Noi eram bucurosi indiferent cine castigase. A fost ca si in vremurile bune. Ma bucur sa fiu din nou la acest nivel. Imi da incredere sa reiau pregatirea asa cum trebuie.

Norocul meu a fost ca dupa toate acestea, a urmat o saptamana de concediu, in care am reusit sa imi revin 100% doar dupa 4 zile.

Astfel, inca o experienta reusita la Gugulan MTB & RUN Caransebes, iar de data aceasta foarte aproape de victorie, dar sentimentul este de victorie alaturi de Paul Muntean pe un traseu foarte frumos 🙂

Mulțumesc echipei Carcover Racing Team care este in continuare alaturi de mine!

Băieților de la Atelier Două Pedale unde mi-am pregătit bicicleta înainte de concurs.

Fakir Protectie Antipana pentru solutia antipana.

Abus Romania pentru cea mai misto casca.

Isostar Romania pentru nutritia perfecta in aceasta competitie.

Trisport.ro pentru cel mai bun ceas de antrenament (Garmin 830)

Sprint Sports pentru ca avem ocazia sa va prezentam cei mai buni ciclisti din romania in calendarul cu ciclisti romani de top!

CoolBikeTeam pentru suportul tehnic.

Squirt Chain Lube de la Ride shop pentru cea mai buna solutie de ungere a lantului.

👉 PS 1: Vezi cum a fost ultima competitie la categoria 19-29 ani, Ce decada frumoasa !

👉 PS 2: Vezi cum a fost la Karst Isverna.

👉 PS 3: Sau invata cum sa folosesti senzorii de cadenta si puls CORECT si EFICIENT pe bicicleta.

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns