Pe traseul de Salzkamergut la Hallstatt – Ziua 2 – MTB Eurotrip

Salutare draga cititorule !
In aceasta serie de articole, vrem sa iti povestim despre cum a fost pentru noi sezonul 2 din Mtb Eurotrip.

Dupa prima escapada din 2022, Sezonul 1 de Eurotrip, lucrurile s-au asezat si am pornit din nou la drum prin Europa, de data aceasta mai bine echipati multumita celor mai buni din tara in materie de autorulote si anume: GoCamper.ro

Anul trecut am fost 2 oameni, cu 2 biciclete intr-o masina mica (Peugeot 206), iar anul acesta am fost 4 oameni, cu 4 biciclete in … intr-o casa pe roti 😀 :

Autorulota Fiat Burstner , model Deluxe 4.

Acest model a fost o alegere foarte buna pentru ca am avut cu noi absolut tot ce am avut nevoie: 2 paturi generoase, masa unde aveau loc 5 persoane, chiuveta, aragaz, frigider, congelator, toaleta si dus.

Prima zi am petrecut-o pe drum. Dupa ce am luat autorulota de la Bucuresti, ne-am indreptat luni dimineata spre Austria unde ne astepta prietenul nostru Dani Balkus, la care am facut prima oprire si anul trecut. A fost o revedere frumoasa. Dani, a fost mecanicul meu de biciclete de cand am inceput sa pedalez acum 15 ani.

A 2-a zi am ajuns pe urmele printesei Sissi si a printului Franz Joseph, la Hallstatt. Dupa ce am admirat zona superba, am incarcat track-ul traseului Salzkamergut pe Garmin 830 si am pornit la deal. La deal bine de tot..

Nu ne-am oprit pana sus de tot la Belvedere:

De aici mai departe, pantele de peste 20% au continuat inca o vreme, dupa care traseul de Salzkamergut avea sa ne poarte spre unele din cele mai frumoase locuri in care aveam sa ajungem, deja din prima zi de pedalat.

Pe drum am fost nevoiti sa ne oprim la un moment dat intr-un punct de vanatoare pentru o scurta pauza credeam noi, dar in scurt timp s-a transformat intr-un adevarat pui de somn 😀 Lucru ce nu l-am mai facut niciodata pana acum in timpul turelor:

Tura a ajuns pana la final la 62 de km cu aproximativ 1300 m diferenta de nivel, dar cel mai important este ca spre final a iesit din nou soarele, iar cireasa de pe tort a fost faptul ca am incheiat cu o tura in jurul lacului, unde am avut parte de un apus de poveste.

Urmeaza ziua 3 din Eurotrip care avea sa fie in Bikepark Schladming.

Pe curand!

PS: Aici poti vedea cum a fost ziua 3 in Bikepark Schladming:

https://giolive.ro/2023/07/04/bikepark-schladming-ziua-3-mtb-eurotrip/

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns