5 retete pentru biciclisti

Maja Włoszczowska campioana mondiala si olimpica de 2 ori la XCO ne spune de ce sunt speciale competitiile 😀 :

Maja :

"Competitiile sunt speciale pentru ca inainte de start poti sa mananci o gramada de carbohidrati, iar dupa cursa poti manca din nou foarte multi carbohidrati deoarece trebuie sa pui la loc ce ai consumat. Deci ne plac cursele pentru ca putem sa mancam mult si mai ales ceea ce poftim si nu avem voie in mod normal."

Asadar, astazi am 5 recomandari delicioase pentru tine si sper sa incerci cel putin una dintre ele, daca nu toate.

Incepem cu :

1. Micul dejun al campionilor

ingrediente:

  • muesli + optional alte seminte diverse (chia, caju, dovleac, etc)
  • 1 iaurt mic
  • jumatate de banana taiata felii
  • 1 lingura mare de miere
  • 1 mana de nuci maruntite in mana
  • 1-2 linguri de afine
  • optional adaugam si zmeura
  • optional semine decorticate de canepa

2. Gustare carbo loading

3. Batoane in timpul efortului

ingrediente:

  • 200 g alune de padure crude/nuci/caju/fistic/migdale (sau orice alt fel de nuci va sunt pe plac)
  • 200g fructe uscate/deshidratate
  • 15-17 curmale fara samburi
  • 4-5 lingurite de cocos
  • 2 linguri de cacao
  • ciocolata neagra
  • fulgi de ovaz

Mod de preparare:

  • Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si porniti-l la viteza maxima pentru cateva secunde. Opriti-l si separati curmalele si fructele uscate in cazul in care s-au lipit intre ele.
  • Porniti robotul pentru inca 30 de secunde. Opriti-l si, cu ajutorul unei spatule, trageti inauntrul toate resturile de fructe si nuci ramase pe margine. Porniti din nou robotul pentru inca 1-2 minute, pana cand ingredientele formeaza o bila asemanatoare cu cele de aluat.
  • Pe o tava, asezati o folie de plastic sau hartie de copt. Turnati in tava compozitia obtinuta mai devreme si nivelati-o cu ajutorul unei spatule. Folosind mainile, dati-i compozitiei forma unui dreptunghi inalt. Inveliti tava in folie de plastic si bagati-o in frigider. Lasati-o la rece pentru 1-2 ore sau chiar si peste noapte.
  • Scoateti folia de plastic si transferati compozitia pe un tocator. Taiati totul in 8-9 dreptunghiuri sau in patratele. Inveliti fiecare baton in folie de plastic sau foaie cerata.
  • Depozitati batoanele energizante in frigider. Daca sunt tinute la rece, ele pot rezista pana la cateva saptamani.

4. Shake dupa antrenament greu sau dupa sala

ingrediente:

  • lapte usor incalzit (favorizeaza absorbtia, intrucat corpul tau a consumat suficienta energie deja la antrenament)
  • 1 banana
  • 2 oua intregi
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de miere

5. Si am ajuns la desert

ingrediente:

  • 12 g drojdie uscată
  • 400 ml lapte
  • 1 ou
  • 350 g semințe de mac
  • 100 g ciocolată neagră
  • 165 g zahăr
  • 200 g unt
  • 480 g făină
  • 350 g cireșe / vișine etc.
  • 1-3 linguri cremă de prăjituri

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm 60 ml de lapte. Adăugăm drojdia, 15 grame de zahăr și amestecăm bine. Lăsăm compoziția 20 de minute.

2. Punem 130 ml de lapte a fiert, pe foc mic. Adăugăm 120 de grame de unt, 1 ou, 80 de grame de zahăr și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm compoziția de lapte cu drojdie și luăm vasul de pe foc. Adăugăm făina cernută, uleiul și amestecăm foarte bine. Lăsăm aluatul timp de 90 de minute.

4. Punem restul de lapte la fiert, pe foc mic. Adăugăm semințele de mac, 170 de grame de zahăr și fierbem 20 de minute, După acest interval de timp, luăm vasul de pe foc și strecurăm semințele de mac.

5. Întindem aluatul pregătit anterior într-o foaie subțire. Repartizăm umplutura de mac și formăm o ruladă pe care o tăiem felii. Așezăm bucățile de ruladă pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.

Dupa aceste 5 retete aveti grija cu febra musculara la muschii maxilarului 😀

Foloseste in mod util aceste retete, fiecare la timpul sau. Pofta buna !

Daca ti-a placut, arata-mi aici: