Cum cari sculele cu tine pe bicicleta ?

In articolul de astazi vrem sa iti prezentam cateva modalități de a purta unelte în ture pe bicicleta. Motivul pentru care ne-am gandit sa iti oferim aceste optiuni este pentru ca sunt mai multe variante si fiecare au diferite avantaje sau dezavantaje.

Astfel vrem sa te ajutam sa alegi cea mai buna varianta pentru tine.

Optiunile de a transporta unelte, nutritie sau alte accesorii sunt urmatoarele :

Buzunarele tricoului

Pentru cea mai mare parte a sportivilor care participa la competitii, buzunarele tricoului de ciclism indeplinesc cu brio aceasta sarcina a transportului de diferite lucruri printre care:

  • telefonul (la antrenamente, in competitii mai rar)
  • setul de imbusuri
  • pompa (desi mai indicat este sa fie in suport prins pe cadru in loc de al doilea bidon)
  • snur tubeless (care poate fi bagat si in ghidon)
  • camera (usor neplacut, dar mai bine cu ea decat fara)
  • batoane – geluri sau shoturi
  • foita de ploaie
  • maneci incalzitoare

Bineinteles niciodata nu pot fi toate aceste elemente impreuna in cele 3 buzunare ale tricoului de bicicleta. In functie de nevoi alegem diferite elemente.

Avantajul este ca nu mai ai nevoie de alte modalitati de transport sau depozitare, prin urmare costul este zero.
Dezavantajul este ca vei simti mereu in spate aceasta greutate, iar uneori la sarituri poate fi incomod sau neplacut.

Ghiozdanul

Metoda clasică este ghiozdanul, cea mai acesibilă și prima folosită de o mare parte dintre noi. Avantajul principal este volumul foarte mare, dar eu aș spune că, în unele cazuri, ghiozdanul este inadecvat pentru unele tipuri de oameni.

Dezavantaj: Datorită suprafaței mare de contact cu spatele, acesta provoacă inconfort și multă transpirație. Totodata este bine sa stii ca există și ghiozdane de mărimi reduse.

Sticla cu unelte

O metodă mai puțin folosită este sticla cu unelte. Da, chiar există sticle speciale pentru a depozita unlete. Dezavantajele acestui sistem sunt evidente: pierderea unei sticle cu apă de pe bicicleta și un spațiul redus de depozitarea, in sensul ca nu poti adauga prea multe lucruri acolo. Față de restul variantelor care depozită unelte pe bicicletă, sticla arată destul de bine și e sigură, nefăcând zgomot.

Avantaj principal: Nu cari nimic in spate.

Borseta

Este una dintre cele mai nou intalnite optiuni.

Borseta este modul meu preferat de a transporta pe bicicleta atat nutritie cat și unelte. Am deja 1 an experiență cu acest sistem și îl pot recomanda tuturor tipurilor de rideri. Singurul dezavantaj este marimea inferioara ghiozdanului, dar totusi suficient de incapatoare. Față de precedentul este mult mai comfortabila, datorită suprafeței de contact foarte scăzute cu spatele. (Avantaj)

Borsetele de biciletă.

Sunt acelea care se prind direct pe bicicleta.

Nu sunt cel mai mare fan al acestor ghiozdănele de bicicletă, ele prezintă o multitudine de mărimi, de la cele pentru touring, la cele care intră sub șa. Problema principală este că unele se mai desfac și se mișcă, făcând zgomot. Avantajul este că nu trebuie să cari niciun ghiozdan dupa tine sau alte variante:

 prețcomfortmarimefiabilitate
Buzunare tricou0/53/53/54/5
Ghiozdan3/51/55/55/5
Borseta2/54/54/54/5
B. de bicicletă4/55/53/53/5
Sticla de unelte5/55/52/52/5

In concluzie, in functie de nevoile pe care le ai la tura vei alege intre aceste optiuni.

La competitiile de ciclism vrei sa fi cat de compact se poate astfel buzunarele tricoului de ciclism impreuna cu sticla de unelte pot fi o combinatie castigatoare, la ture cu bicicleta esti mai relaxat si poti adauga o borseta sau ghiozdan.
Speram ca ti-am fost de ajutor cu acest articol in gasirea solutii perfecte pentru tine.

Articol redactat de Sramec Iosif si Sergiu Paraschivu.

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns