Ce echipament folosim cand mergem cu bicicleta?

În acest articol vă voi vorbi despre ce unlete car în turele obisnuite, în următoarele articole va voi spune și despre cum ne putem purta.

De ce ai avea unelte când mergi cu bicicleta?

Simplu!

Să nu rămâni cine știe unde! Având un set de unelte de bază te poate scăpa de foarte multe defecțiuni banale. Exemplul perfect este banala pană, care poate fi remediată foarte ușor sau o problemă mecanică: o pipă strămbă, mai ales după căzături, o manetă deplasată, un ghidon desfăcut, un lanț rupt.

Kitul anti-pană

Cea mai răspândită problemă întâmpinată de mine, se redemiază cu umilul kit de pană, pe care fiecare biciclist ar trebui să știe să-l folosească. El ar trebui să conțină:

  • Leviere, care se folosesc pentru a desface cauciucul de pe jantă
  • Hârtie de șlefuit, pentu a prepara suprafața pentru vulcanizare
  • Lipici, pentru a lipi peticul pe cameră
  • Peticile, necesare pentru a acoperi gaura
  • O mini-pompa, pentru a umfla înapoi cauciucul

În cazul cel mai urât, cel în care camera este ciupită de jantă și cauciuc în cazul unui impact puternic, se produc găuri prea mari pentru a fi vulcanizate, schimbăm camera. De obicei schimb direct camera, iar după tură o vulcanizez, în acest fel ajut mediul și pot ține banii pentru upgrade-uri la bicicletă. Acest procedeu salvează timp.

Unealta multifuncțională

A doua cea mai folosită unealtă este multi-tool-ul. De obicei această unealtă prezintă o varietate de imbuși, chei, chiar și prese de lanț. Această unealtă chiar prezintă foarte multe funcții, deoarece poți să faci orice reparație previzibilă cu ea, chiar poți să desfaci bicicletă aproape de tot. De la un pedalier desfăcut, la un ghidon mișcat, la pedale, șei, manșoane desfăcute, toate se rezolvă cu multi-tool-ul. Modelul folosit de mine prezintă doar imbuși deoarece pref o presă separată, iar bicicleta mea nu necesită chei.

Presa de lanț

O unealtă folosită destul de rar de mine, dar atunci când am nevoie de ea mă bucr că o am la mine. În toată experiența mea destul de limitată de bicicletă, 3 ani, pot spune că am folosit-o doar de 3, 4, 5 ori pe an, de obicei lanțurile se rupeau exact când lumea îmi era mai dragă. De obicei iesea un bolț dintr-o zală, în acest caz scoteam zala afectată și o reconectam cu cealaltă parte a lanțului, făcând lanțul mai scurt, sau se poate înlocui cu o zală rapidă.

Kit prim ajutor

De ceva timp am început să car și un kit de prim ajutor compact, încă nu l-am folosit pentru lovituri serioase, dar îl țin doar în caz…, merg pe principiul “better safe, than sorry”. Kitul conține bandaje, șervețele anti-bacteriene, plasturi, etc.

Articol redactat de Iosif Sramec.

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns