Carbo loading sau batoane pentru biciclisti

Gustare carbo loading

Batoane in timpul efortului

ingrediente:

  • 200 g alune de padure crude/nuci/caju/fistic/migdale (sau orice alt fel de nuci va sunt pe plac)
  • 200g fructe uscate/deshidratate
  • 15-17 curmale fara samburi
  • 4-5 lingurite de cocos
  • 2 linguri de cacao
  • ciocolata neagra
  • fulgi de ovaz

Mod de preparare:

  • Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si porniti-l la viteza maxima pentru cateva secunde. Opriti-l si separati curmalele si fructele uscate in cazul in care s-au lipit intre ele.
  • Porniti robotul pentru inca 30 de secunde. Opriti-l si, cu ajutorul unei spatule, trageti inauntrul toate resturile de fructe si nuci ramase pe margine. Porniti din nou robotul pentru inca 1-2 minute, pana cand ingredientele formeaza o bila asemanatoare cu cele de aluat.
  • Pe o tava, asezati o folie de plastic sau hartie de copt. Turnati in tava compozitia obtinuta mai devreme si nivelati-o cu ajutorul unei spatule. Folosind mainile, dati-i compozitiei forma unui dreptunghi inalt. Inveliti tava in folie de plastic si bagati-o in frigider. Lasati-o la rece pentru 1-2 ore sau chiar si peste noapte.
  • Scoateti folia de plastic si transferati compozitia pe un tocator. Taiati totul in 8-9 dreptunghiuri sau in patratele. Inveliti fiecare baton in folie de plastic sau foaie cerata.
  • Depozitati batoanele energizante in frigider. Daca sunt tinute la rece, ele pot rezista pana la cateva saptamani.

 

Vezi si:

  1. Test – “Abilitati native in ciclism”.
Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns