Gustare carbo loading
Batoane in timpul efortului
ingrediente:
- 200 g alune de padure crude/nuci/caju/fistic/migdale (sau orice alt fel de nuci va sunt pe plac)
- 200g fructe uscate/deshidratate
- 15-17 curmale fara samburi
- 4-5 lingurite de cocos
- 2 linguri de cacao
- ciocolata neagra
- fulgi de ovaz
Mod de preparare:
- Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si porniti-l la viteza maxima pentru cateva secunde. Opriti-l si separati curmalele si fructele uscate in cazul in care s-au lipit intre ele.
- Porniti robotul pentru inca 30 de secunde. Opriti-l si, cu ajutorul unei spatule, trageti inauntrul toate resturile de fructe si nuci ramase pe margine. Porniti din nou robotul pentru inca 1-2 minute, pana cand ingredientele formeaza o bila asemanatoare cu cele de aluat.
- Pe o tava, asezati o folie de plastic sau hartie de copt. Turnati in tava compozitia obtinuta mai devreme si nivelati-o cu ajutorul unei spatule. Folosind mainile, dati-i compozitiei forma unui dreptunghi inalt. Inveliti tava in folie de plastic si bagati-o in frigider. Lasati-o la rece pentru 1-2 ore sau chiar si peste noapte.
- Scoateti folia de plastic si transferati compozitia pe un tocator. Taiati totul in 8-9 dreptunghiuri sau in patratele. Inveliti fiecare baton in folie de plastic sau foaie cerata.
- Depozitati batoanele energizante in frigider. Daca sunt tinute la rece, ele pot rezista pana la cateva saptamani.
Vezi si: