Giolive – [ Wall of fame 2017 ]: Ce ne-a impresionat in 2017.

Ultima ocazie cand am scris un articol despre “cele mai cele competitii” si “cei mai cei oameni”, a fost in 2014. 3 ani mai tarziu, ma bucur ca am despre ce sa scriu dupa acest sezon, in wall of fame 2017.

Mereu mi-a placut sa imi indrept atentia acolo unde nu se uita toti ceilalti si sa pun pret pe lucruri diferite decat restul.

De exemplu, consider ca nu este atat de impresionant ca Nino Schurter a iesit campion olimpic in 2016, pentru ca mai surprinzator pentru mine este ca pe locul 3 a fost Carlos Coloma, un om pe care nu ai fi pariat in top 3. Cand locul 1 iese din nou pe locul 1, ce este asa spectaculos ? Pe de alta parte, cand locul 20, castiga locul 3 … ridici o spranceana, nu ?

Revenind la hotarele noastre si la al nostru “perete de faima”, in 2017 m-au impresionat asa:

  • Orasul Lugoj pentru cat de multe competitii de ciclism s-au organizat acolo cu taxa de participare ZERO:

– Cea mai importanta competitie de sosea din tara, de o zi: Cupa Max Ausnit,

– Liman Bike Race

– Cupa Concordia ( care a fost un experiment nu asa placut anul acesta, insa nu punem sa uitam toate celelelalte editii si o trecem pe lista )

– Pietroasa Country Ride

4 competitii cu taxa zero de participare ! Pe cand la alte concursuri din tara, taxele de participare ajung la 100 de lei, la Lugoj nu doar ca taxele au fost zero, dar organizatorii au oferit si premii in bani, iar Lugoj nu este pe masura altor orase, dar iata ca unde sunt oameni deosebiti, se intampla lucruri deosebite. Acestea sunt competitiile pe care le cunosc eu si la care am participat. Acum ca am ales cel mai “prietenos” oras cu biciclistii, trecem la oameni.

E drept ca Arpad Kelemen merita toata admiratia pentru rezultatele muncii in acest sezon. Cel mai mult ne place la el ca este un sportiv complex, care practica mai multe discipline si unde mai pui ca este si vegetarian. Cu toate acestea si continuand in nota cu care am inceput articolul, atentia mea se indreapta catre un alt sportiv nu asa important ca si Kelemen, dar care a reusit sa fie in topurile competitiilor la care a participat, si nu oricum: pe o bicicleta cu 3×9 viteze si de aluminiu !

A reusit sa se bata cot la cot cu oameni puternici pe biciclete de top, de ‘jde mii de lei. Felicitari pentru sezonul 2017, Andrei Mititelu !

Tot la oameni, dintr-un anumit punct de vedere sunt impresionat de ceea ce a reusit sa faca Timotei Pacurar. A introdus o disciplina in capul nostru. 🙂 Daca pana si eu care eram contra ciclocross, am ajuns sa ma prezint la 3 etape din Cupa Nationala de CX si nu doar sa particip, dar sa imi si faca placere spre surprinderea mea. Aceasta prelungire a sezonului se va resimti, in bine cred, in performantele noastre anul viitor. Consider ca nu orice sportiv a reusit sa aiba un impact benefic asa de mare in 2017 asupra altor sportivi si a scenei ciclismului. Felicitari pentru dedicare, Timi !

La fete, aplauzele si aprecierile noastre merg catre castigatoarea absoluta a categoriei feminin atat in tara cat si la campionatul Balcanic in 2017, reusind aceste performante la doar 17 ani. Oameni buni, despre ce vorbim ? La 17 ani, cea mai buna dintre fete in Romania ? Toata admiratia si mult succes pe mai departe Eszti Bereczki!

Trecand la competitii, au fost multe in 2017, fiecare unice in felul lor, cu experiente frumoase si diferite lucruri de apreciat, insa as oferi premiul pentru concursul anului organizatorilor Cozia Mtb Race, din 3 motive:

  1. Au avut cel mai greu traseu pe distanta medie din Romania, de cand pedalez eu:  50 km cu 2300m. Pe cat a fost de dificil, pe atat de tare l-am savurat si m-am bucurat de locurile noi si am apreciat munca oamenilor pentru a pregati acest traseu.
  2. A 2-a zi au organizat cel mai mare concurs de copii: in jur de 200 de juniori !! Uneori abia sunt atat de multi participanti de toti la un concurs, cu atat mai putin sa fie doar copii atat de multi. Cred ca acesta este principalul motiv pentru care Cozia a fost the Best in wall of fame 2017, pentru ca a incurajat si a adunat la un loc cei mai multi participanti in categoria care contribuie cel mai mult la viitorul ciclismului. Am urmarit cateva lupte cot la cot la 10-11 ani, cum vezi doar la Elite. 😀 Vezi aici un interviu cu unul dintre ei: Andrei.
  3. Pe langa primele 2 puncte, amabilitatea si caldura cu care organizatorii au primit concurentii, ne mai ofera un motiv in plus.

Cea mai grea competitie, perceputa de mine in 2017: Duathlonul de la Baru Mare. Insa cred ca aceasta distinctie ar fi fost mai potrivita competitiei Carpathian Mtb Epic, cu siguranta, insa nu am participat si nu ma pot pronunta.

Cel mai greu concurs de ciclism in 2017, campionatul national de marathon: Geiger Mtb Challenge (82 km cu 3200m)

Tot in topul wall of fame 2017, usor subiectiv, vreau sa mentionez la cel mai distractiv concurs: Metal Enduro Resita. Pentru ca :

“Ce poate fi mai fain decât o zi de dat pe poteci și mers la limită? Bineînțeles că două zile de dat pe poteci și mers la limită! 😀”

Acesta e un top personal, conceput din experientele personale in 2017. Sunt convins ca sunt mult mai multi oameni de apreciat, de care nici nu suntem constienti si fiecare dintre noi avem favoritii nostri pe care ii admiram, avem experientele noastre care ne-au surprins placut.

Lista wall of fame 2017 ar putea continua, insa eu ma opresc aici.

Daaar, te invit sa imi scrii intr-un comentariu mai jos, cine consideri tu ca ar trebui sa fie intr-o astfel de lista ? Sunt curios sa aflam cu totii despre alti oameni decat cei mai populari.

PS: Multumim 2017, pentru un sezon la inaltime !

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns